Navodila za uporabo Biokroga

Pred uporabo Biokroga se čim bolj sprostite.

Na tla razpotegnite blazino ali drugo mehko podlago, na katero položite oba zaslona. Samoterapija se izvaja leže, in sicer tako, da je en zaslon nameščen pod trtico, drugi pa pod glavo. Zgornji rob zaslona pod glavo naj bo nekaj centimetrov nad temenom, kot prikazuje spodnja slika. Oblačila in podloga ne preprečujejo neposrednega stika med medeninastim zaslonom in uporabnikom.

Če imate določene omejitve (starejši ali poškodovani), si lahko ležišče namesto na tleh pripravite na postelji ali kavču. Ko zaznate izboljšanje stanja, priporočamo, da si zaradi boljšega pretoka energije ležišče pripravite na tleh.

Noge prekrižajte v gležnjih in primite elektrodi s čim večjo površino dlani. Palec naj bo iztegnjen in naj se lepo prilega elektrodi.
*Pri uporabi modela z vgrajenim kristalom in grafitom z dlanjo objamete elektrodi, z vrhom palca pa se dotaknete kristala oz. grafita. V tem trenutku proces steče.


Vloga kristala in grafita

Vrh palca je akupresurna točka možganov. Vloga grafita z visoko elektroprevodnostjo (0,1 × 106 g v S/m), ki je vgrajen v elektrodo, je omogočiti direkten in še bolj natančen sprejem informacij iz vašega organizma. Te informacije se posredujejo v možgane, od koder popravek steče po drugi roki do  palca, povezanega s kristalom. Kristal kamene strele (kvarc) prejete informacije pošlje v tisti del organizma, kjer je potreben popravek.


Med uporabo Biokroga naj bo pozornost usmerjena na dihanje in zaznavo občutkov v telesu.

 

BIOKROG UPORABA DELOVANJE SPROSTITVENI KROG
BIOKROG UPORABA KRISTAL PALEC
BIOKROG UPORABA GRAFIT PALEC NA ELEKTRODI
BIOKROG UPORABA

Slika prikazuje Sprostitveni krog pri desničarjih in levičarjih

 

Sprostiveni krog


V SPROSTITVENEM KROGU povezujemo nasprotna pola (+ in -)

Za desničarje:
Z LEVO roko primete elektrodo, povezano z zaslonom pod glavo, z DESNO roko pa elektrodo, povezano z zaslonom pod spodnjim delom hrbtenice.


Za levičarje:
Z DESNO roko primete elektrodo, povezano z zaslonom pod glavo, z LEVO roko pa elektrodo, povezano z zaslonom pod spodnjim delom hrbtenice.


S povezavo v sprostitveni krog hitro in učinkovito zmanjšate stres in utrujenost, pomirite um in izboljšate spanje. To je odličen način, da se sprostite že v 10–15 minutah in obnovite svojo energijo.

 

Napetostni krog


V NAPETOSTNEM KROGU povezujemo enaka pola (++ in - -)

Za desničarje:
Z DESNO roko primete elektrodo, povezano z zaslonom pod glavo, z LEVO roko pa elektrodo, povezano z zaslonom pod spodnjim delom hrbtenice.


Za levičarje:
Z LEVO roko primete elektrodo, povezano z zaslonom pod glavo, z DESNO roko pa elektrodo, povezano z zaslonom pod spodnjim delom hrbtenice.

Napetostni krog se uporablja za hitrejše okrevanje organizma pri fizičnih poškodbah (udarnine, zvini, zlomi …), odprtih ranah in po kirurških posegih.

 

 

Čas izvajanja samoterapije

Priporočen čas uporabe Biokroga je do 30 minut dnevno. V začetku izvajanja samoterapije (prve 4–7 dni) je Biokrog priporočljivo uporabljati 15 minut na dan, najbolje pred spanjem, ko se organizem umiri in ne porablja energije za druga opravila in miselne procese.

Kdaj uporabimo Biokrog

  • Za lajšanje stresa, nakopičenega v delovnem dnevu,
  • po delu z računalnikom ali drugo elektronsko opremo - ponovno uravnovešanje energije telesa,
  • za sprostitev pred spanjem,
  • za kratek čas čez dan –boljša vitalnost in produktivnost,
  • za dvig splošne telesne energije in regeneracijo po treningu,
  • po dolgem potovanju,
  • ob prehladu, gripi in podobnih obolenjih - za okrepitev imunskega sistema,
  • za razstrupljanje telesa,
  • za odpravljanje raznih motenj v delovanju organizma ali kroničnih obolenj,
  • redno kot del osebnega celovitega procesa vzdrževanja dobrega počutja.

Uporaba Biokroga je priporočljiva za vse ne glede na starost – tudi za otroke, starejše od 7 let.
Nosečnicam in ljudem s srčnim spodbujevalnikom uporabo Biokroga odsvetujemo.

Možne reakcije

Lahko se pojavi prijetna utrujenost ali zaspanost, rahla napetost oziroma občutek, ki ga doslej še niste izkusili. Pri fizični poškodbi, tudi če je že pozdravljena (zlom, zvin, kirurški poseg ...), boste na tem delu telesa zaznali bolj intenzivno mravljinčenje, lahko tudi nežno vibriranje.

Vse te zaznave oziroma občutki kažejo, da so se napetosti in blokade v organizmu pričele sproščati, mišično tkivo in živčni sistem sta v ravnovesju, učinek stresa je popustil.

Naj Biokrog postane vaša nova
navada in nov način življenja!