• 24.
  • Feb
  • 2023

Njegova veličastnost: BAKER

Njegova veličastnost: BAKER

Baker je za zlatom in srebrom ena najbolj priljubljenih in razširjenih kovin.
V največ primerih se ga uporablja kot prevodnik električne energije. V določeni meri je v uporabi v različnih industrijah in medicini v elektroinštalacijah, klimatskih napravah, računalniških čipih, sončnih kolektorjih, hibridnih motorjih avtomobilov …
Baker se uporablja tudi kot nakit, največkrat pa kot osnova zlitin za izdelavo medenine in brona.
Dobro se ujame tudi v zlitinah z zlatom in srebrom.


10.000 let stara zgodba o človeku in bakru

Baker kot kovina se iz narave pridobiva od nastanka človeštva, zato se je drži sloves najstarejše kovine na planetu Zemlja. Zgodba bakra se verjetno prične pred daljnimi več tisoč leti.
Na Cipru kjer so ga odkrili in najbrž prvič začeli z rudariti, zato naziv države Ciper izhaja iz ang.besede cooper, v prevodu baker.

In nenazadnje, tukaj mislim tudi o »elektro napeljavi« naših teles. Saj ravno naše telo, kot naš izkustveni instrument, največkrat potrebuje tudi zunanjega »pomočnika«, ki vzpodbudi notranje pretoke električne energije.

Prednosti bakra

Baker ni kot katera koli druga kovina, zato obstaja veliko razlogov za individualno uporabo, celo zelo priporočljivo je večkrat priti v stik z njim.

Baker je protimikrobna in protiglivična kovina.
Da baker ob stiku s kožo uniči številne mikrobe so vedela že davna ljudstva, med njimi so se najbolj ohranili zapisi iz Starega Egipta.
Kasneje je Dr. Bill Keevil z Univerze v Southamptonu ugotovil, da MRSA (na antibiotike odporen sev bakterijskega stafilokoka) ne preživi edino v stiku kože z bakreno površino.
Kemična sestava bakra ima lastnost antialergena. Je biostatičen zato bakterije ne preživijo stika z njim. Ker ni skladen z bakterijami, ki ne podpirajo optimalnega delovanja organizma in so največkrat neprijazne do človeka, baker le-te uniči in s tem prepreči širjenje bolezni.


Druga stran »istega kovanca«

Baker je poznan tudi kot element, ki uravnoveša um in duha.
Stik z bakrom spodbuja k optimalnemu delovanju srca ter organa pljuč.
Ugodno vpliva na celoten organizem. Z umirjanjem celičnega stresa se počutimo pomirjeno,
zatorej se stik z bakrom celo priporoča, saj najbolj ugodno vpliva na delovanje 4. energetskega centra.

V telesu je element bakra prisoten kot mineral, zato se lahko v stiku kože z bakrom občasno zasledijo izločeni encimi v obliki zelenkastih »madežev«. Potrjene so domneve o ugodnih učinkih stika bakra s kožo, posebej na površini dlani, kjer so akupresurne točke vseh notranjih organov in žlez z notranjim izločanjem. Senzacija izločanja encimov je značilen za čas, kadar organizem ni v najboljši fizični ali psihični kondiciji.
Na posameznih točkah na dlaneh se lahko pojavijo tudi temno sivi madeži jedkega vonja.
Kot zanimivost naj dopolnim, da je to znak, ki nam pokaže, da se je pričel proces izločanja težkih kovin in snovi v nano obliki iz organizma.

To je le nekaj informacij, ki naj bi jih vedeli o dobrobiti bakra, ki se uporablja kot antialergen in kot optimalen in cenovno najbolj ugoden material za prenos električne energije, tudi za človeka.
Vrednost vaše naložbe denarja in seveda časa podarjenega sebi za popravek organizma je neprecenljiva.
Druženje s seboj z uporabo www.biokrog.si naj postane nov način Življenja, telo vam bo hvaležno bolj, kot si lahko predstavljate????.
V največ primerih pa celo telesu omogoči, da se pozdravi z naravno inteligenco, ki je telesu lastna.
Naučili se boste pomena senzacij telesa na občutkovni ravni, količina miselnih procesov pa se bo občutno zmanjšala.

Vse dobro Vsem, Andrej