• 30.
  • Maj
  • 2023

ALTER-NATIVA

ALTERNATIVA

Alter – spremeniti, predrugačiti,…(v izvorno)
Nativa – prirojeno, prvotno, avtohtono, naravno…

Alternativa kot osnoven pristop vračanja k zdravju.

Kaj je bilo prej, Naravno in prirojeno ali nekaj kar smo kot civilizacija in seveda kot posameznik razvili na osnovi prvotnega, sedaj imenovano znanstveno?
Namreč tisto, kar je nastalo iz primarnega, iz naravnega poskuša na nek način, na vsak način postati edino - postalo je družbeno sprejemljivo in normalno.
Znanost priznava samo fizični, vidni svet, ki je očiten in hkrati merljiv. Na ta način so odmaknili od nas prvinska znanja in česar ni mogoče zaznati s petimi zunanjimi čutili. Ker so ti vtisi merljivi, so z dokazi tudi utemeljeni. S tem so skrili pravo identiteto človeka in njegov smisel obstoja.

Zadnjih 10-15 let se alternativni pristopi vračajo in z njihovo uporabo postajajo bolj razumljeni širši populaciji.
Eno brez drugega naj ne bi obstajalo. Najboljše je, kadar lahko sprejmemo alternativni pristop kot način vzporednega znanstvenemu, torej komplementaren pristop do ozdravitve, pa naj si gre za fizično ali katerokoli drugo obliko težav.

Alternativa, kot način vzporednemu pristopu k zdravljenju, se velikokrat razume kot nekaj novega.


Dejstvo je, da je vračanje h koreninam postalo precej kompleksna stvar. Z namenom težje dostopnosti so tudi informacije o tovrstnih znanjih umaknjene iz vsakdanjega življenja…. Kar jih je ostalo v svoji prvotni obliki je razpršeno ali pa so razlage le-teh zavajujoče. Premnogi niti ne vedo, da obstajajo, če pa že vedo jih celo zavračajo in se kljub tegobam po pomoč raje zatekajo k splošno znanemu, k avtoritetam.

Verjamem, da večina išče vse mogoče rešitve, a večinoma brez ugodnih rezultatov. Tovrstnih rezultatov pa tudi ni pričakovati, saj vse tisto, kar se nudi kot instant rešitev, tisto kar se na hitro poje, popije ali namaže je lahko le trenutna ublažitev simptomov. V zadnjem času je zelo aktualno iskanje nečesa ali nekoga, ki bo namesto nas opravil nalogo in nas odrešil tegob, ali ki bo z razlago nekega pojava zadovoljil iskalca… To je podobno kot da bi se najedli in pričakovali, da bo sit nekdo drug…
Vse to kaže, da kljub zapletom, s katerimi se srečujemo, velika večina še vedno išče tolažbo, rešitev pa kot da ni v njihovi domeni. Odgovornost za njihovo počutje prelagajo na druge, običajno pa jih kasneje tudi kritizirajo, posebej takrat kadar se njihove potrebe, želje, zahteve ali pričakovanja ne uresničijo.
Zakaj tako? Ker nam od malih nog nihče ni znal na pravi način prenesti znanj, da smo v svojem bistvu popolni in da je naša naloga v življenju ta, da razvijamo svoje potenciale in da človek ni le skupek mesa in krvi. …izgleda, da smo več ali manj programirani.

Posledično je izpadlo tako, da je tolažba v domeni »pogumnih«, katere vodi um, z rešitvami zanje pa naj se ukvarjajo drugi.

Telo je popoln stroj. S sabo zna ravnati 100% dobro. Lahko se vprašamo: kdo moti to popolnost?
…in kaj hitro smo si z odgovorom na jasnem, da smo mi sami tisti, ki z mislimi in občutki, (za katere mislimo, da so naši), kreiramo to, kar se nam v vsakdanjem življenju kaže kot ogledalna slika, ker se procesi odvijajo na nezavednem, na avtopilotu. V teh primerih se življenje dogaja samo od sebe.


Prebujanje latentnih moči v nas je proces, ki zahteva trud, čas in voljo.
Človekov potencial je neskončen, telo pa ima sposobnost samozdravljenja, le možnost in priložnost mu moramo dati.
Dlje kot smo nalagali bremena v spomin telesa, in sem nam to pokaže kot boleče stanje, več energije je potrebno vložiti k ozdravitvi.

Odkar imamo na razpolago Biokrog, pripomoček za samozdravljenje, nam je vse kar potrebujemo dobesedno na dosegu rok - potrebujemo le sebe.
Procesi vračanja k sebi so lahko hitrejši tudi do več kot 10-krat, velikokrat se zgodijo skoraj takoj. 

Da pa bi telo zmoglo procese samoozdravitve ne smemo pozabiti, kako prepotrebna je hidracija telesa.
Ker je telo je skupek elektro vodnikov imenovanih živci ali meridiani, je za nemoteno delovanje organizma, torej za elektro prevodnost, nujno potrebno dodajanje elektrolitov.
Na razpolago imamo ogromno napitkov o katerih vemo zelo malo ali nič. Vemo le, da so popularni in da prijajo okusu, zagotovo pa ne k hidraciji organizma. Voda iz pipe ali izvirska voda sta odlični za odžejati se, a žal premalo bogati z minerali in rudninskimi snovmi. Da bi zadovoljili potrebe telesa za proizvodnjo krvi, plasme in seveda optimalno elektro prevodnost, je vodi nujno potrebno dodajati morsko sol. Po TKM je čas ledvic in mehurja med 17 in 19 uro, zato je v tem delu dneva priporočljivo pitje slane limonade. V tem času sta organa ledvic in mehurja najbolj aktivna, zato je takrat hidracija najbolj učinkovita.

V povezavi z Biokrog-om se telo odzove takoj, s pozornim opazovanjem senzacij bomo spoznali sebe na način ozaveščenja procesov, od psihičnega in mentalnega vzroka pa vse do posledic, ki se največkrat pokažejo kot simptomi v obliki disfunkcij organizma, z boleznijo.

Povezani z Biokrog-om in z zadostno hidracijo telesa s solno raztopino so ugodni in pričakovani učinki mnogo hitrejši. Telo vam bo hvaležno, čedalje bolj pa boste zadovoljni tudi vi s samimi seboj.

Najboljši slogan do sedaj je bil prvič uporabljen za blagovno znamko NIKE,
in zagotovo drži tudi za Biokrog: Just Do It.

Zatorej: Alternativa nima alternative.